Головне

Ралі Чернівці: Prime Rally Team робить дубль завдяки дискваліфікації суперника

21.10.2008 11:31 200 0
Другий змагальний день п'ятого етапу чемпіонату України з ралі, що завершився в Чернівцях, виявився вкрай непередбаченим - у першу чергу, звичайно ж, з погляду результатів гонки.

Сенсації почалися на першій ж недільній спецділянці, де один за одним потрапили в сильні аварії Юрій Шаповалов (Фокстрот Ралі Тім) і Володимир Петренко (Ace Racing). Екіпажі не постраждали, чого не скажеш про машини.

 

Однак найбільша сенсація відбулася на фініші наступного, 14-го допа, де в лідера гонки Юрія Протасов (Ace Racing) виникли проблеми з роботою зчеплення. Фінішувавши на допі, екіпаж не зумів самостійно добратися до зони контролю часу, скориставшись для цього сторонньою допомогою. За правилами ралі подібне порушення карається зняттям екіпажа з гонки й анулюванням його результату, що і відбулося наприкінці дня відповідно до протесту, поданого командою Prime Rally Team.

Таким чином, переможцем гонки автоматично став Олександр Салюк-молодший з Prime Rally Team, що фінішував першим. Його ж команда, завдяки і результативному фінішу Валерія Горбаня, стала переможницею етапу в суперечці колективів.

Другим на подіум чернівецької гонки заїхав івано-франківець Степан Мазур, для якого це стало першим у кар'єрі фінішем у призовій трійці абсолютного заліку етапу чемпіонату України по ралі. Третій же рядок протоколу зайняв гість з Латвії Яніс Воробьєвс, що виступав на даній гонці як пілот Tsunami Rally Team.

Коментарі ()