Головне

Чемпіони в класі і лідери в абсолюті!

12.10.2008 20:47 818 0
Чемпіони в класі і лідери в абсолюті!

Національна команда Racing Team Ukraine продовжує дивувати автоспортивний світ Німеччини своїми успіхами в міжнародній серії VLN (марафонські гонки на Нюрбругринзі). У минулу суботу, 11 жовтня, Андрій Круглик з Олексієм Мочановим здобули вже шосту поспіль перемогу в своєму класі і достроково, за два етапи до фінішу, стали чемпіонами в класі Sp2 (спортивні легкові автомобілі з об'ємом двигуна до 1,6 л)! Крім того, за сумою всіх семи гонок, що відбулися, український дует продовжує лідирувати в абсолютному заліку серії!

Як і в першій половині сезону, Racing Team Ukraine була представлена двома екіпажами - Fiesta ST під номером 393 міцно закріплена за Кругликом і Мочановим, а на другому автомобілі (номер 391) виступали дебютанти VLN, Ірина Протасова і Олександр Каргинов. Не зважаючи на відносну нечисленність класу (лише дев'ять учасників), серйозних суперників було немало: Тайхман/Шнайдер на Suzuki Swift; екіпажі з TLM - Льойхтер/Рамер і Мартін/Негеле; дует Міз/Штолцерманіс з Team rhino's Leipert.

Ще до старту гонки основний екіпаж Racing Team Ukraine зіткнувся з безліччю проблем. Спочатку в п'ятницю під час тренувань довелося заново налаштовувати відновлену після вересневої аварії машину, причому технічних проблем вистачало - вийшли з ладу гідропідсилювач руля і паливний насос. В суботу вранці під час кваліфікації (що через туман почалася с серйозним запізненням) послідували нові неприємності - спочатку вийшов з ладуд механізм перемикання передач, а пізніше Круглик потрапив в аварію і розбив ліву сторону машини. У результаті, лише п'яте місце на старті у своєму класі, а автомобіль вдалося привести до ладу перед самим стартом гонки. Другий же екіпаж Racing Team Ukraine кваліфікувався дев'ятим.

Сама гонка через перенесення кваліфікації стартувала набагато пізніше ніж зазвичай і була скорочена до трьох годин. Боротьба почалася з самого старту, коли Круглик кинувся в погоню за лідерами, причому по ходу гонки Андрій вперше за свою кар'єру проїхав круг Нордшляйфе швидше ніж за 10 хвилин!

Фото Ringfotos.eu

Найважчим було - доїхати цілим і неушкодженим до фінішу. Головні суперники українського екіпажа вибували один за іншим - Тайхман з Шнайдером і Льойхтер з Рамером вилетіли з траси, на Ford Мартіна і Негеле вийшла з ладу коробки передач. Незадовго до фінішу невдача спіткала також екіпаж Протасової і Каргинова, що в одному з поворотів зіткнувся відразу з двома іншими автомобілямі...

Особливо жорстим поєдинок був між Кругликом і Штолцерманісом, що продовжувався шість кругів - суперниками з rhino's Leipert був навіть поданий протест на українську команду, через що затвердження результатів гонки було затримане на декілька годин.

Проте вже ніхто не міг відібрати у українців шосту поспіль перемогу в класі, яка достроково забезпечила Круглику з Мочановим чемпіонський титул у класі Sp2! До гонки теоретичні шанси на титул зберігали Бенджамен Льойхтер з Штефеном Рамером, але після сходу їх відставання від українського дуету склало вже більше 24 очок!

Крім того, успіху добилися і інші українські пілоти - Валерій Горбань з росіянином Станіславом Грязіним на Porsche 996 RSR фінішували восьмими в абсолютному заліку, а Олексій Кікірешко з Андрієм Оністратом на BMW M3 стали третіми в класі Sp6.

Завдяки своїй унікальній серії з шести перемог Круглик з Мочановим продовжують упевнено лідерувати в абсолютному заліку. Вже визначилися чотири основні претенденти на перемогу в абсолюті - окрім українців, це екіпажі Унгер/Бьом, Сільвестер/Мертен і Шупп/Гузенбауер/Херверт. Крім того, невеликі шанси зберігають також Петер Посавак і дует Медер/Ренгер...

Цікаво, що зі всіх претендентів на чемпіонський титул Круглик з Мочановим є єдиними іноземцями! І передбачити результат боротьби практично неможливо - все вирішиться лише у фінальній гонці 9 листопада, причому перевага будь-якого з екіпажів може скласти десяті, а то навіть соті балу! Тому завдання української команди залишається незмінним - перемоги у всіх гонках, що залишилися.

У заліку Ford Sportpokal Круглик завдяки останнім успіхам (дві перемоги в трьох останніх гонках ADAC Procar і VLN) лідерує з колосальним відривом у майже півсотні очок від Крістофера Міза - 315,84 проти 267,33. Мочанов же у фордовськом кубку влаштувався на шостому місці з 138,75 очками.

Восьма, передостання гонка VLN-2008 пройде 25 жовтня. А перед цим, 18-19 жовтня, Круглик виступить на австрійському "Зальцбургринзі" на фінальному етапі ADAC Procar, де його чекає боротьба за титул віце-чемпіона в заліку Division 2. Крім того, в рамках гоночного уїкенду в Австрії Андрій також стартує на фінальному етапі Кубку Європи з кільцевих гонок на легкових автомобілях (FIA European Touring Car Cup).

Прес-служба Racing Team Ukraine TLM

Коментарі ()