Головне

"Prime Yalta Rally": на старті перші сенсації

12.09.2008 17:46 184 0
У п`ятницю в Ялті стартує четвертий етап чемпіонату України "Prime Yalta Rally", що є також етапом Кубка Східної Європи з ралі, де буде йти боротьба за очки в національному рейтингу між  Олександром Салюком з Прайм Раллі Тім та Юрієм Протасовом з Ейс Рейсінг. Гонка ще не почалася, а перші новини з Криму уже виглядають досить несподіваними.
 

Так, до розряду сенсацій можна віднести той факт, що на тестовій ділянці, що пройшла у четвер увечері, кращий час показав російський екіпаж Геннадій Іващенко/Юрій Михайлов, що виступає на Subaru Impreza N12. Менше секунди програв лідеру переможець ялтинської гонки 2006 року Володимир Петренко, а Юрій Шаповалов, котрий став третім, у свою чергу, виявився повільніше Петренка лише на три десятих секунди.

Також досить несподіваним виглядає четвертий результат, показаний на тестовій ділянці киянином Олексієм Тамразовим, що на 0,4 секунди випередив торішнього переможця ралі "Ялта" і нинішнього лідера чемпіонату України Юрія Протасова.

Першу шістку замкнув ужгородець Вадим Трутнєв.

Відзначимо, що ні діючий чемпіон України Олександр Салюк, ні лідер поточної російської першості Олександр Желудов на шейкдаун не виїжджали.

З інших новин привертає відсутність у Ялті Дмитра Рибалки, що заявився на участь. Другий пілот екіпажа, Сергій Коваль, в останній момент замінив штурмана в екіпажі Інеси Тушканової.

Сьогодні учасникам гонки, крім процедури урочистого старту потрібно буде проїхати прологову спецділянку "Велика Ялта". Крім того, сьогодні ж на набережній Ялти відбудеться відкриття Алеї Слави, на якій будуть увічнені відбитки рук переможців ялтинської гонки - Юрій Протасова/Тараса Чернухи (2005 рік), Володимира Петренка/Дмитра Яровенка (2006) і Олександра Салюка/Адріана Афтаназіва (2007).

Коментарі ()