Головне

Гран Прі Бельгії. Дощ допоміг Алонсо виграти другу практику

05.09.2008 17:12 377 0

Друга сесія вільних заїздів Гран Прі Бельгії виявилася багатою на інциденти. Про те, що все пройде не так гладко, як вранці, було ясно вже перед початком сесії, коли офіційний прогноз пообіцяв дощ протягом перших тридцяти хвилин, але парасольки з'явилися на трибунах вже хвилини через десять.

Першим не утримав машину Марк Веббер, у повороті Rivage вона поїхала прямо, австралієць встиг скинути швидкість на асфальтовій смузі безпеки, але Red Bull все ж таки відчутно віткнувся в захисні покришки. Марк самостійно покинув машину, яку довго не могли евакуювати і просто залишили за бар'єром. Потім дощ став сильнішим, але лив недовго. Гонщики повернулися в бокси і двадцять хвилин чекали, поки асфальт підсохне.

Остання третина сесії почалася з аварії Кімі Райкконена, на вході в дев'ятий поворот фін не утримав машину, її розвернуло, і Ferrari задньою частиною ударилася в бар'єр із захисних покришок. Через удар машина Кімі втратила заднє антикрило, а покришки - воду, яка зібралася після дощу. Потік води хлинув на трасу, в цій калюжі "посковзнувся" Джанкарло Фізікелла, потім розбив машину Нельсіньо Піке, і сесію зупинили червоними прапорами.

Рівно десять хвилин маршали і персонал траси вирішували проблеми в дев'ятому повороті, за цей час асфальт остаточно висох, і на останніх хвилинах багато гонщиків змогли поліпшити час, показаний до дощу. У кінці сесії на першу сходинку піднявся Фернандо Алонсо, але час іспанця більше секунди поступається ранішньому результату Масси.

Дощ був на руку іспанцю

Вже після закінчення заїздів, коли гонщики відпрацьовували процедуру старту на стартовій прямій, заглохла машина Роберта Кубіци. Поляк покинув кокпіт, і, разом з маршалами, відштовхнув BMW Sauber на узбіччя.

f1news.ru

Коментарі ()