Головне

Екіпаж Олексія Мочанова і Андрія Круглика очолює загальний залік серії VLN!

21.06.2008 21:18 699 0

У суботу, 21 червня, фінішував 5 етап відкритого чемпіонату Німеччини з гонок на витривалість на Північній петлі Нюрбургринга.

Перший екіпаж української команди Racing Team Ukraine - Олексій Мочанов і Андрій Круглик у щільній боротьбі від старту і до фінішу виграли третій поспіль етап на Нюрбургринзі і не тільки одноосібно очолили таблицю у своєму класі SP2, але й пробились на перше місце у абсолютному заліку серії VLN! Це при тому, що зараз у серії кваліфіковано більш ніж 600 пілотів.

Перші дві години гонки Круглик їхав "паравозиком" серед чотирьох лідируючих машин у класі, і передав машину Мочанову вже маючи 15 секундний відрив від пари, що йшла на 2-3 місцях.

Ford Fiesta (спеціально підготовлений автомобіль) українського екіпажу. Фото Motorsport.com

Команда дуже швидко спрацювала на піт-стопі і заміні, зберігши першу позицію.

Мочанов відразу включився у боротьбу і зумів не тільки зберігти місце, але й створити невеликий відрив.

На останніх двох колах гонки суперники зіткнулись із технічними проблемами і на фініш Racing Team Ukraine впевнено прийшла на першому місці.

На відміну від попередніх етапів VLN-2008, на старт гонки вийшов тільки один екіпаж української команди. Як стало відомо, Володимира Кондратенка (який виступає в другому екіпажі разом з Олександром Салюком-старшим) в ті ж дні чекає виступ на київській "Чайці" у українському чемпіонаті з шосейно-кільцевих перегонів.

Довідка:

Серія VLN - це 4-годинні перегони на витривалість, що проходять на Північній петлі Нюрбургринга, - найбільш швидкісній, небезпечній і легендарній гоночній трасі у світі.

Український екіпаж виступає в класі SP2 (легкові автомобілі з робочим об'ємом двигуна до 1,6 л, максимальний рівень підготовки) на спеціально підготовленому "Форд Фієста" з двигуном 1,6 потужністю 173 к.с.

Коментарі ()