Головне

Хемілтон перемагає в Монако і очолює залік пілотів. ВІДЕО

25.05.2008 17:44 421 0
Хемілтон перемагає в Монако і очолює залік пілотів. ВІДЕО

Льюіс Хемілтон виграв захоплюючу гонку мокрими вулицями Монако. Здобувши 12 очок Хемілтон очолив особистий залік Чемпіонату, випередивши одразу двох пілотів "Феррарі".

"Це особливий момент моєї кар'єри, я впевнений, що він залишиться особливим протягом усього мого життя. На останніх декількох колах я думав про те, що тут вигравав Айртон Сенна, і перемогти тут - неймовірне відчуття" - зазначив британець на конференції.

Проте, гонка не була для лідера "Макларена" простою. На п'ятому колі дистанції, під проливним дощем, Хемілтон на мить втратив контроль над болідом, зіткнувся з бар'єром і пробив собі колесо. Здавалося шанси на перемогу безповоротно втрачено. Але зміна стратегії виявилась вдалою і принесла результат у вигляді найвищої сходинки подіуму.

Партнер Хемілтона по "Макларену" Хейккі Ковалайнен фінішував лише восьмим. Він не зміг рушити на прогрівочне коло і тому стартував останнім, так що потрапляння в очки у цій ситуації - відносний успіх. Тим більше, що саме одного очка фіна вистачило, щоб "Макларен" випередив "БМВ Заубер" у Кубку конструкторів.

Другу сходинку подіуму посів Роберт Кубіца. Стартувавши з п'ятої позиції поляк провів впевнену гонку (йому навіть вдалося деякий час лідирувати), але вимушений був поступитись більш швидкому Хемілтону. Партнер Кубіци по "БМВ Заубер" Нік Хайдфельд лише 14-й.

Третім фінішував представник "Макларенцу" Феліпе Масса. Декілька помилок (а не помилявся у цій гонки дуже мало хто) і відмова командного радіо не дозволили володару полу-позиції етапу розраховувати на більше. Кімі Ряйкконен, який декілька разів заїзджав у бокси (через інциденти і один раз як відбування штрафу) взагалі не потрапив у очкову зону - він дев'ятий.

Прикре зіткнення Ряйкконена і Сутіля, яке позбавило можливості отримати очки обидвох пілотів:

До того ж мимоволі Ряйкконен став винуватцем прикрого інциденту з Адріаном Сутілем. Німець мав усі шанси здобути свої перші очки (до того ж одразу 5 - Сутіль їхав четвертим за 10 кіл до фінішу), але Ряйкконен, який був позаду не зміг загальмувати, що спричинило аварію. Фін і сам вибув з боротьби за очки, і позбавив шансів пілота "Форс Індії". Звичайно, це неабияка прикрість і для команди, яка ніяк не може здобути очки у Чемпіонаті.

Четвертим на фініші був Марк Уеббер, п'ятим Себастьян Феттель - це перші очки молодого пілота "Торо Россо". Шостим фінішував Рубенс Баррікело, Казукі Накадзіма - сьомий.

Результати Гран-прі Монако:

 ПілотКомандаРезультатОчки
1Льюіс ХемілтонМакларен2:00:42.74210
2Роберт Кубіца БМВ Заубер+3,064
8
3Феліпе МассаФеррарі+4,811 6
4Марк УебберРед Булл +19,2955
5Себастьян ФеттельТоро Россо+24,6574
6Рубенс БаррікеллоХонда+28,4083
7Казукі НакадзімаУільямс+30,180 2
8Хейккі КовалайненМакларен+33,1911
9Кімі Ряйкконен Феррарі+33,793  
10Фернандо Алонсо Рено+1 коло
 
11Дженсон БаттонХонда+1 коло  
12Тімо ГлокТойота+1 коло 
13Ярно Труллі Тойота+1 коло 
14Нік ХайдфельдБМВ Заубер+4 кола 
Зійшли
15Адріан СутільФорс Індія +9 кіл 
16Ніко Росберг Уільямс+17 кіл 
17Нельсон Піке Рено+29 кіл 
18Джанкарло Фізіккела Форс Індія +40 кіл 
19Девід Култхард Ред Булл+69 кіл 
20Себастьян Бурде Торо Россо+69 кіл 
Коментарі ()