Головне

Українці на подіумі "24 годин Нюрбургринга"!

25.05.2008 16:53 813 0

В неділю, 25 травня фінішувала одна з найзнаменитіших марафонських гонок у світі "24 години Нюрбургринга", на якій вдруге в історії стартував повністю український екіпаж.

Перша спроба відбулась у 2006 році, коли у марафонській гонці стартував екіпаж Олексія Мочанова, Олексія Кікірєшко і Валерія Горбаня на Honda Civic Type-R. Тоді українці претендували на місце в трійці лідерів у своєму класі, але вибули з перегонів на 13-й годині після того, як на одному з поребріков пошкодили піддон картера двигуна.

Зате нова спроба увінчалася успіхом, коли екіпаж Racing Team Ukraine - Андрій Круглик, Олексій Мочанов, Олександр Салюк, Володимир Кондратенко - завоював третє місце у класі SP2 (легкові автомобілі з робочим об'ємом двигуна до 1,6 л, максимальний рівень підготовки), не зважаючи на низку технічних проблем. Також українці встановили ряд інших досягнень - показали найкращий час проходження кола у своєму класі, а також фінішували на 65 місці у абсолютному заліку (з 149 екіпажів, що змогли дістатися фінішу).

Автомобіль команди Racing Team Ukraine. Фото офіційного сайту перегонів (http://www.24h-rennen.de/)

Останні чотири години гонки перетворилися для українського екіпажу в боротьюу за друге місце у класі. Андрій Круглик встановив найкращий час проходження кола в класі SP2, а команда в результаті поступилася менше кола екіпажу Гюнтера Кюлевайна на Honda Civic, який фінішував з другим результатом. 

Як показали події останніх "24 годин Нюрбургринга", в подібних гонках потрібна не лише швидкість і стабільність, але ще й трохи везіння. А саме його і не вистачило нашій команді, яку майже весь час переслідували проблеми: пошкодження гальмівної системи; неполадки з електрикою, що змусили екіпаж майже всю ніч їхати мало не всліпу; проблеми з гидропідсилювачем руля і зчепленням; відмова системи обігріву лобового скла... Тому фініш на подіумі став справжньою перемогою!

Автомобіль екіпажу Станіслава Грязіна, Сергія Матвєєва і Євгена Царьова. Фото офіційного сайту перегонів.

У гонці було встановлено ще одне вище досягнення в історії українського автоспорту - Валерій Горбань разом з росіянами Станіславом Грязіним, Сергієм Матвєєвим і Євгеном Царьовим на Porsche 997 Cup фінішували десятими у абсолютному заліку! Ще ніколи українські і російські пілоти не фінішували такій високій позиції у "24 годинах Нюрбургринга".

У абсолютному заліку марафонської гонки третій раз поспіль перемогу відсвяткувала команда Manthey Racing - Марсель Тіманн, Тімо Бернхардт, Марк Ліб і Ромен Дюма на Porsche 911 Gt3 RSR. Про тотальну перевагу підопічних Олафа Мантея свідчить той факт, що екіпаж зумів не лише ліквідовувати відставання у два кола, яке виникло після технічних проблем на самому старті гонки, але і піти у відрив.

За інформацією прес-служби команди Racing Team Ukraine.

Коментарі ()