Головне

СAS дискваліфікував за допінг шістьох російських атлетів та позбавив їх медалей

24.03.2016 16:42 607 0

Спортивний арбітражний суд (CAS) у Лозанні дискваліфікував шістьох російських легкоатлетів, викритих у застосуванні допінгу, позбавивши їх нагород, завойованих на чемпіонатах Європи та світу, а також на Олімпійських іграх.

Про це повідомляє прес-служба CAS у четвер, 24 березня.

Суд задовольнив апеляцію Міжнародної легкоатлетичної асоціації (IAAF) на рішення Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) дискваліфікувати своїх спортсменів на різні терміни, але при цьому не анулювати всі їх результати.

CAS ж підтвердив повну дискваліфікацію Сєргєя Бакуліна, Ольги Каніськіної, Валерія Борчина, Владіміра Канайкіна, Юлії Заріпової і Сєргєя Кірдяпкіна.

У прес-службі суду уточнили, що Кірдяпкін залишився без золотої медалі Олімпіади-2012, Каніськіна - срібла на тих же іграх і золота Чемпіонату світу 2010.

У Бакуліна забрали золото ЧС-2011, Борчин залишився без нагород найвищого гатунку на ЧС-2009 і ЧС-2011.

Канайкін залишився без срібла ЧС-2011, а Заріпову зобов'язали повернути золоту медаль того ж чемпіонату, яку вона виборола у бігу з перешкодами, пише Укрінформ.

Нагадаємо, скандали з російськими легкоатлетами почалися минулого року.

У листопаді 2015 року Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій відсторонила Росію від участі в міжнародних змаганнях.

Таке рішення було прийнято після публікації доповіді незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) про застосування заборонених речовин російськими спортсменами.

У березні 2016 року почався новий допінговий скандал - цілий ряд російських спортсменів попалися на вживанні мельдонію, забороненого з 2016 року.

Раніше повідомлялося, що президент Росії Владімір Путін підтримав російських  спортсменів, які вживали допінг.

Раніше повідомлялося, що російські спортсмени вважають диверсією заборону мельдонія.

Коментарі ()