Головне

Ліга Чемпіонів. 3-й кв. раунд. Янг Бойз - Шахтар 2:0. Провал Фонсеки в Берні

03.08.2016 23:53 24412 0
Ліга Чемпіонів. 3-й кв. раунд. Янг Бойз - Шахтар 2:0. Провал Фонсеки в Берні

Донецький Шахтар після матчів 3 кваліфікаційного раунду Ліги Чемпіонів з Янг Бойзом має відчути неприємне дежавю сезону 2009/2010. Тоді гірники ще за керівництва Мірча Луческу були вибиті з кваліфікації Ліги чемпіонів скромною Тімішоарою. Цього разу на шляху гірників став Янг Бойз. Міцний середнячок не пустив Шахтар у шостий раз поспіль до групового етапу найпрестижнішого турніру Європи.

А все для Шахтаря в цьому протистоянні зі швейцарцями складалося наче й не так погано. Після першого матчу у Львові у підопчіних Фонсеки була комфортна перевага в два м`ячі. По початку матчу вже в Берні стало зрозуміло, що і фактор власного поля не допоможе Янг Бойзу, оскільки уболівальників на стадіоні Стад-де-Свісс майже не було. Після 0:2 на виїзді не повірили фани у власну команду, а даремно.

 

Самі події на полі в цій грі не мали особливо турбувати Шахтар. Темп гри невисокий, моментів біля воріт П`ятова нуль, і комфортні 0:0 після 45 хвилин поєдинку. До цього додати і два майже 100% шанси забити у Степаненка, і виходить доволі гарна картинка для віце-чемпіона України.

Усе з ніг на голову перевернули шість хвилин другого тайму, коли Шахтар пропустив двічі. На 54-ій хвилині простріл в карний Шахтаря і Кубо зіграв на випередження і розстріляв ворота П`ятова. Після 1:0 гості з України занервували і через шість хвилин отримали другий гол. На своїй половині поля обрізався Фред і пішла контратака швейцарців, яку влучним ударом низом у кут воріт знову завершив Кубо - 2:0.

Далі ще більше. Після удару Бертоне Шахтар рятує поперпечка воріт. А потім вже були лише моменти біля воріт Янг Бойза. Шахтар мав шансів на два матчі, але не забив жодного голу. Двічі мав забивати Селезньов, моментів з три було у Марлоса. Так команди і добігали до двох додаткових таймів. В додані 15-хвилинки ніхто ризикувати не хотів і на команди очікувала серія післяматчевих пенальті.

 

Для команди Фонсеки пенальті мали навіювати не найкращі спогади. Кілька тижнів тому саме по пенальті Шахтар програв Суперкубок України київському Динамо. Свою невдалу традицію гірники перенесли і на стадіон в Берні.

Шахтар програв по пенальті 2:4. Мвого не переграв Фред, а іменинник Ракицький запустив м`яч у поперечку воріт. В Янг Бойза був лише один промах в Хадергьона, котрий не поцілив у ворота. Цього вечора П`ятов свою команду так і не виручив.

Можливо, після цієї гри усі камені і полетять в город Фонсеки, але є одне але. На навчить вже португалець Паулу влучати у порожні ворота ні Степаненка, ні Селезньова, ні Марлоса. А так виходить все майже логічно, окрім самого результату...

Тепер на Шахтар очікують матчі плей-офф Ліги Європи.

Коментарі ()